Paj med lime&passionsfruktscurd och marängtäcke

I lördags blev det en tre rättersmiddag och efterrätten blev en paj med lime&passionsfruktscurd och marängtäcke. 

Pajskalet gjorde som ett vanlig pajskal

100g smör, 3dl mjöl och 2msk vatten. Kåda ihop allting och tumma ut i formen. Låt stå svalt i kylskåp minst 30min och nagga skalet med en gaffel. (Den sjunger/krymper inte ihop då) Grädda i ugnen ca 20-25min tills skalet blir gyllenbrunt. 

Lime&passionsfruktcurden gjorde någon dag innan så att alla smaker satte sig ordentligt. Det syrliga från grusen gjorde sig mycket gott till den söta marängen.

Marängen gjorde som en italienskmand och ”brände” toppar med en vanlig brännare. 

En paj som säkerligen kommer göras flera gånger! Säg till om ni vill ha fullstängde recept:) 

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s