Ingfära- och citronmarinerad lax med primörer

I helgen blev det inköp av en stor lax som jag har gjort massa olika goda maträtter av. En an maträtterna med en ugnsbakad lax med marinad av ingefära- och citron.

Till marinade blandade jag riven ingefära, olivolja, citron, salt, peppar och lite honung. Jag pensalde sedan in laxen och lät stå ca 20min innan jag tillagade den i ugnen. Laxen var inne i 125grader och tog ut den vid 48grader och då var den perfekt!

Till detta serverade jag smörstekta morötter och sparris samt mandelpotatis och picklad rödlök. En romsås var oxå med på tallriken.

En god och enkel laxrätt att göra

DSC_0570

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s